Zaposleni v Zvitorepki

Rok Krajnik, dr. vet. med.

Rok Krajnik, dr. vet. med.

Moj ime je Rok Krajnik, v Celje prihajam iz Ljubljane, kjer sem se rodil in diplomiral na Veterinarski fakulteti.

Po študiju sem sprejel izziv odpreti prvo veterinarsko ambulanto v sklopu zavetišča za živali v Sloveniji. V zavetišču nisem bil le veterinar, pisal sem tudi rubriko v lokalnem časopisu, predaval otrokom o skrbi za živali in pomembnosti zavetišča in tudi drugače bil neuradna oseba za stike z javnostjo. Skrb za živali v zavetišču ni enostavna, pomanjkanje sredstev otežuje delo, zato sem bil tudi pobudnik dobrodelnega koncerta Otroci rešujemo živali.

Že dolgo nosim željo, da bi živalim lahko pomagal iz veterinarskega stališča še bolj popolno in z drugačnim pristopom, kot sem ga opazoval v okolici. To željo sem si delil tudi s svojo punco Viktorijo. V svojih službah nisva mogla stvari opravljati na način kakršen sva si želela, zato je prišel trenutek, ko sva se odločila stvari vzeti v svoje roke. Na pomoč nama je priskočil moj brat Primož, nato pa še obe najini družini in veliko prijateljev. Tako se je rodila Zvitorepka.

Rad sledim tehnološkemu napredku, zato sem se trudil, da je Zvitorepka dobila sodobno opremo. Imam rad izzive in ne maram besede nemogoče, zato je moja vloga velikokrat pobuda, organizacija in vodenje projektov.

V zasebnem življenju imam rad predvsem zasebnost, zato povem le, da zasebnost najraje iščem v samotnih kotičkih narave, ne zdržim dolgo brez živali, zato imam ob sebi že skoraj vse življenje muce. Tudi na splošno imam raje živalsko kraljestvo kot človeštvo, nikakor pa skozi življenje nočem brez družine in prijateljev. Najlepše doživetje v Celju je bila rešitev, in skrb za malo kuno, ki sem ji dal ime Timi in s katero si delim marsikatero lastnost. Katere pa so te lastnosti, vedo le moji bližnji.

Viktorija Lončar, dr. vet. med.

Viktorija Lončar, dr. vet. med.

Sem Viktorija Lončar in že od otroštva sem z velikimi radovednimi očmi opazovala vse živali, od malih čričkov in pajkov na našem travniku do velikih slonov, divjih mačk in kitov v knjigah, televiziji in popotovanjih. Ter seveda radožive psičke, ki popestrijo naše sobivanje z naravo. Ko pa sem spoznala tudi voljne, cartljive in zabavne muce... Te so sedaj ena mojih največjih živalskih ljubezni.

Že med študijem sem delala kot študent - tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete in Veterinarskem centru Celje. Po opravljeni diplomi na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, sem se zaposlila na Veterinarskem centru v svojem rodnem Celju. Tukaj sem poglobljeno delala na področju veterinarske medicine malih živali. Z velikim zanimanjem se posvečam dermatologiji in interni medicini. Za rast strokovnega znanja skrbim z udeleževanjem na predavanjih in tečajih doma in v tujini.

Zavedam se, da je za uspešno zdravljenje in okrevanje naših štirinožcev potreben natančen pristop k problemu, občutek za živali in zavzeto sodelovanje z lastniki in sodelavci.

V svojem delu uživam in ga z velikim veseljem in ponosom opravljam.

Novo energijo in zagon pa poiščem v krogu mojih najdražjih v bolj skritih kotičkih naše prelepe dežele, rada pa pokukam tudi v eksotične države z nahrbtnikom in zemljevidom v roki.

Klavdija Ašenberger, dr. vet. med.

Moje ime je Klavdija Ašenberger. Živim v majhnem kraju Železno, približno 8 kilometrov iz Celja.

Skrb za živali je z mano rasla že od malih nog. Doma so me vedno obkrožale, tako tiste malo večje, kot tudi malo manjše živali. Po končani gimnaziji zato ni bilo nobenih dvomov, kam naprej. Pot me je zanesla v Ljubljano, kjer sem uspešno končala Veterinarsko fakulteto.

Že v času študija sem začela redno v zahajati v zavetišče za male živali, kjer sem pomagala skrbeti za živali in tudi pri samem delu v ambulanti. Po končanem študiju sem se vpisala na podiplomski študij biomedicine, opravljala študentsko delo na Savinjski veterinarski postaji, ter se nato zaposlila v Veterinarski ambulanti Žak.

Rokova in Viktorijina ideja, glede boljše, drugačne veterine, ki je sedaj tudi vzklila, nosi v sebi tudi moje poglede in zato sem se odločila, da se pridružim temu timu. Za vse naše ljubljenčke si želim, da se bodo pri nas počutili udobno, ter da bi jim bomo s pomočjo najnovejših diagnostičnih metod in svežimi znanstvenimi dognanji čimbolj uspešno pomagali.

Moj svet pa poleg veterine oblikuje v celoto še mnogo ljudi, živali in reči. Svoj prosti čas rada preživljam s svojimi najbližnjimi in se potepam po vaških gozdovih s psičko Luno. Če pa mi ostane še kaj časa, takrat pa me boste zagotovo našli nekje sredi skal v naših prelepih gorah.

Ana Velikanje

Alenka Druks

Sem Alenka Druks in sem velika ljubiteljica živali. Že kot otrok sem imela doma ptice, želve in morske prašičke, saj za večje živali ni bilo prostora. Vedno sem hrepenela po kužku in muci in kasneje se mi je želja uresničila. V Celje sem se priselila iz Maribora, saj me je moja ljubezen pripeljala v te čudovite kraje.

Sama imam doma razposajenega kužka Darta in navihanega muca Akiro, ki predstavljata del moje družine. V Mariboru je pri mojih starših ostal najstarejši član moje živalske družine, maltežan Spike, ki me ob mojem prihodu v domači kraj še vedno z veseljem pozdravi s svojim značilnim laježem.

Po osnovni izobrazbi sem zdravstveni tehnik, po višji pa poslovni sekretar. V Zvitorepki vas bom pričakala na recepciji in povprašala o težavah in tegobah vašega ljubljenčka. Z veseljem vam bom svetovala o prehrani in drugih artiklih, ki se nahajajo v naši bogati ponudbi izdelkov. Prav tako bomo malo pokramljali in si krajšali morebitno čakanje s kavico.

Moje delo je moje poslanstvo in ga opravljam z največjim veseljem. Sem del čudovite ekipe, ki se trudi z vsem entuziazmom in empatijo pripomoči k boljšemu počutju naših in vaših živali.

V prostem času se najraje posvečam svoji družini, saj se velikokrat podamo na sprehode v popolni zasedbi. Kuža in muc se redno udeležujeta naših sprehajalnih podvigov.

Moja največja želja je zaplavati z delfinom, ker mi ta že od nekdaj predstavlja najbolj inteligentno žival in je moj zaščitni znak.


Prijava