PE CELJE: +386 3 490 3193

PE KONJICE: +386 82 010 569

O nas

ROK KRAJNIK, DR. VET. MED.

Moj ime je Rok Krajnik, v Celje prihajam iz Ljubljane, kjer sem se rodil in diplomiral na Veterinarski fakulteti.

Po študiju sem sprejel izziv odpreti prvo veterinarsko ambulanto v sklopu zavetišča za živali v Sloveniji. V zavetišču nisem bil le veterinar, pisal sem tudi rubriko v lokalnem časopisu, predaval otrokom o skrbi za živali in pomembnosti zavetišča in tudi drugače bil neuradna oseba za stike z javnostjo. Skrb za živali v zavetišču ni enostavna, pomanjkanje sredstev otežuje delo, zato sem bil tudi pobudnik dobrodelnega koncerta Otroci rešujemo živali.

Že dolgo nosim željo, da bi živalim lahko pomagal iz veterinarskega stališča še bolj popolno in z drugačnim pristopom, kot sem ga opazoval v okolici. To željo sem si delil tudi s svojo punco Viktorijo. V svojih službah nisva mogla stvari opravljati na način kakršen sva si želela, zato je prišel trenutek, ko sva se odločila stvari vzeti v svoje roke. Na pomoč nama je priskočil moj brat Primož, nato pa še obe najini družini in veliko prijateljev. Tako se je rodila Zvitorepka.

Rad sledim tehnološkemu napredku, zato sem se trudil, da je Zvitorepka dobila sodobno opremo. Imam rad izzive in ne maram besede nemogoče, zato je moja vloga velikokrat pobuda, organizacija in vodenje projektov.

V zasebnem življenju imam rad predvsem zasebnost, zato povem le, da zasebnost najraje iščem v samotnih kotičkih narave, ne zdržim dolgo brez živali, zato imam ob sebi že skoraj vse življenje muce. Tudi na splošno imam raje živalsko kraljestvo kot človeštvo, nikakor pa skozi življenje nočem brez družine in prijateljev. Najlepše doživetje v Celju je bila rešitev, in skrb za malo kuno, ki sem ji dal ime Timi in s katero si delim marsikatero lastnost. Katere pa so te lastnosti, vedo le moji bližnji.